Importanța exercițiului fizic
Din orice unghi am privi, exercițiul fizic aduce numai beneficii pentru sănătate. Acest lucru nu este mai puțin adevărat în cazul menopauzei. Plimbarea în ritm alert timp de 30 de minute, efectuată de cel puțin 5 ori pe săptămână îmbunătățește simptomele cauzate de tulburările hormonale.
Dacă v-ați limita doar la atât ar fi păcat deoarece asocierea unor exerciții de forță (cu greutăți) este cel mai bun mod de a păstra masa osoasă și, în consecință de a preveni osteoporoza, coșmarul oricărei femei aflate la menopauză.
Având același punct de plecare, și anume încetarea protecției dată de estrogeni, bolile cardiovasculare sunt considerate în cazul femeilor aflate la menopauză ucigașul din umbră. Cel mai bun mod de a fi ținute la distanță este antrenamentul fizic efectuat zilnic, combinat cu o alimentație de calitate.
Așa că trebuie să vă mențineți în mișcare. Acest lucru nu este greu de realizat în cazul femeilor, care de obicei sunt campioane la activitățile desfășurate în cursul zilei. Tocmai de aceea, multe femei consideră că nu au nevoie de activități sportive. Acest mod de a privi lucrurile nu poate fi mai greșit. Activitățile zilnice epuizează corpul, astfel că la sfârșitul zilei femeile sunt obosite de atâta muncă. Antrenamentul fizic, realizat după principii foarte bine stabilite echilibrează funcțiile corpului, îmbunătățește forța și rezistența la efort. Astfel că, după o perioadă de antrenament, femeia constată că face față mult mai bine sarcinilor cotidiene, că obosește mai puțin și este, surprinzător și mai calmă. Bonusul: o stare psihică bună, mai puțină depresie și mai multă încredere în sine.