Masajul a fost întotdeauna asociat cu anumite procedee complementare, ajutătoare. De aceea această ramură medicală a căpătat denumirea de “Masaj și tehnici complementare”. Originea cuvântului masaj este incertă. Se presupune că derivă fie din grecescul “massein” = a frământa, fie din cuvântul “mass” = a apăsa. Masajul este un procedeu de acțiune mecanică a terapeutului asupra țesuturilor corpului pacientului cu ajutorul mâinilor sau unor aparate speciale.

Contactează-ne

Stabilește o întâlnire cu unul dintre
specialiștii noștri.

Masajul reprezintă prelucrarea mecanică, metodică a părților moi ale corpului printr-un ansamblu de proceduri manuale sau instrumente în scop profilactic, terapeutic și de întreținere. Acțiunea lui are în vedere mai multe componente ale organismului:

asupra aparatului circulator influențând circulația venoasă și favorizând micșorarea edemelor

la nivel arterial mărind fluxul sanguin

la nivel psihic când masajul aplicat are ca scop relaxarea efectele sedative si analgezice sunt evidente iar cand se aplica manevre energice intreg corpul se revigoreaza si se trezeste la starea de actiune

sistemul muscular are o mare cerinta pentru o astfel de terapie intotdeauna existand pe undeva printre cei 600 de muschi unul care se revolta sau o articulatie care ”scartaie” si are nevoie de intindere si relaxare

tegumentele reactioneaza si ele prin vasodilatatie, prin cresterea elasticitatii cutanate, prin cresterea stratului de colagen si a stratului elastic activand totodata secretia de sebum si favorizand exfolierea celulelor.

Asadar, fie ca va doriti relaxare sau aveti o tensiune acumulata ce va perturba activitatea de zi cu zi nu ezitati sa va oferiti un moment doar al dumneavoastra de meditatie si liniste lasandu-va pe mana terapeutilor nostrii.

Masaj 01
Masaj Terapeutic 1